top of page
 • simpelhuisverkopen

10 tips om uw huis sneller te verkopen

U wilt snel uw huis verkopen en vraagt zich af: ‘Hoe verkoop ik mijn huis sneller?’. Bevindt u zich in een situatie waarin u snel geld nodig heeft of simpelweg snel van uw woning af wilt? Dit artikel geeft u de beste 10 tips om uw huis gegarandeerd sneller te verkopen. Met de beste tip wordt deze top 10 afgesloten!


 • 1. Inkoppertje: ruim uw huis op en maak het schoon

 • 2. Puntjes op de 'i'

 • 3. Zorg dat de woning er neutraal uitziet

 • 4. Maak goede foto's van uw woning

 • 5. Zet uw woning in de markt voor een scherpe prijs

 • 6. Val extra op met uw woning op Funda

 • 7. Laat een video maken van uw huis

 • 8. Deel uw huis op zoveel mogelijk huizensites

 • 9. Bel mensen na die uw huis hebben bezichtigd

 • 10. De ultieme tip om uw huis snel te verkopen!


Dit ligt voor de hand, maar wees kritisch bij het uitvoeren van deze tip. Begin met het opruimen van uw huis. Denk niet alleen aan de leefruimtes maar dit geldt ook voor de ruimtes waar u minder komt. Denk aan de kelder, zolder of kantoor/rommelkamer.

Als rondslingerende magazines, post en speelgoed een opgeruimd plekje hebben gekregen, wordt u verrast door de ruimte van uw woning.


Niet alleen een goed plan om potentiële kijkers mee aan te trekken, het helpt uzelf zodra het huis verkocht is en u gaat verhuizen. Alles opgeruimd? Ziezo. Nu is het tijd om de schoonmaak handschoenen erbij te pakken. Tijd voor een grondige poetsbeurt door uw hele huis. Zodat het niet alleen fris is, maar ook nog eens heerlijk ruikt.


Simpele tip! Heeft u niet genoeg ruimte om spullen snel op te bergen? Maak dan gebruik van lege koffers voor het wegstoppen van losse spullen. Ideaal is anders, maar u moet wat als u snel uw huis wilt verkopen en de makelaar belt dat hij zo op de stoep staat met kijkers.


Zorg dat de puntjes op de i staan! Moeten er nog plintjes worden geplakt, gaatjes in muren worden gerepareerd of beschadigde muurtjes worden bijgetipt? Het zijn net die puntjes op de i die het verschil maken. Als kijkers uw woning bezichtigen en ze zien dat ze er zo in kunnen, dan zijn ze sneller overtuigd, dan dat er nog van al dit soort kleine dingetjes moeten worden gedaan zodra ze de sleutel krijgen. Het helpt om dit op orde te hebben, om uw huis sneller te verkopen.

Waarschijnlijk heeft u uw woning zo ingericht dat u zich er thuis in voelt. Maar als u eerlijk bent, denkt u dat anderen dit ook zo ervaren? De kans dat de potentiële kopers precies hetzelfde gevoel voor stijl hebben als u, is niet heel groot. Probeer daarom om - waar mogelijk - uw huis zo neutraal mogelijk in te richten. Merkt u dat het lastig is om dit voor elkaar te krijgen, overweeg dan een interieur stylist in de arm te nemen. Deze kan u waarschijnlijk met een paar simpele tips helpen om uw woning er neutraal uit te laten zien. Doe dit dus voordat u overgaat naar tip 4 en 7.

Een interessant huis verkoopt zichzelf zou u denken. Maar niets is minder waar. De foto's kunnen het maken of breken. Goede foto's van uw huis zijn onmisbaar in het verkoopproces. We zijn nu eenmaal visueel ingesteld. Huizen worden gescreend. De foto’s moeten dus genoeg aanspreken om erop door te klikken. Laat staan om de hele advertentie over de woning te lezen.

Laat op de foto’s zien hoe de indeling van het huis is. En maak voldoende foto’s zodat iedere ruimte goed genoeg wordt getoond. Mensen kunnen zich dan een goede voorstelling van het huis maken. Ook foto’s van de buitenkant van de woning en de directe omgeving van het huis zijn van belang.


Onderschat de waarde van goede foto’s niet, ze maken zeker het verschil bij het verkopen van uw huis. Vind een goede fotograaf om dit te realiseren als u hier zelf niet goed in bent. Het moet er professioneel en goed belicht uit zien. Kiest u voor een fotograaf? Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden, maar in principe verdient u dit weer terug bij een snelle verkoop van uw woning.

De prijs is ongeveer het allerbelangrijkste voor de koper. Zorg daarom dat - als u uw huis snel wilt verkopen - uw woning tegen een scherpe prijs op de woningmarkt wordt gebracht. Hoe scherper de prijs, des te eerder u een koper voor uw woning vindt.


Het beste kunt u met uw verkoopmakelaar overleggen wat de juiste prijs is voor uw woning. Om uzelf zo niet uit de markt te prijzen met een te hoge of juist te lage vraagprijs. De makelaar kan op basis van ervaring en recente verkopen een indicatie geven hoe snel hij denkt dat uw woning binnen de prijsklasse wordt verkocht. Dit geeft u een idee hoe snel uw huis naar verwachting zal worden verkocht.

In principe zal uw woning via de gekozen makelaar op Funda worden gezet. Het huizenplatform in Nederland en dat zorgt meteen voor een uitdaging. Want iedereen z’n huis wordt op dit platform geplaatst. Terwijl u het juist graag zo snel mogelijk wilt verkopen.

Kies daarom voor mogelijkheden om op te vallen. Hier zijn bijkomende kosten aan verbonden. Er zijn vier mogelijkheden om op te vallen binnen Funda:

 • Funda Blikvanger: uw woning extra op laten vallen

 • Funda Toppositie: krijg de beste positie bij de beste match

 • Funda Woning in beeld: sta een maand lang op de homepage van Funda

 • Funda Compleet: alles-in-1-pakket met video en 360o foto’s

De overtreffende trap van goede fotografie, maar zeker de moeite waard. Laat een video van uw woning maken. Dit geeft potentiële kopers een nog beter beeld van uw huis en kan een groter bereik genereren. Deel de foto niet alleen via Funda, maar deel het ook via uw social media kanalen. Gebruik relevante hashtags en hopelijk heeft u binnen no time de makelaar aan de telefoon die de eerste bezichtigingen wil plannen.


Het maken van een goede video kan alleen best duur zijn. Maar het kan het verschil maken, helemaal als er in uw straat nog een huis te koop staat.


Staat uw huis op Funda? Deel het dan ook op andere huizensites zoals Jaap, Huislijn en MVA. Hoe meer mensen uw huis voorbij zien komen, hoe sneller en groter de kans is dat uw huis binnenkort wordt verkocht.

Overweeg om uw huis op Marktplaats (ja, echt) te plaatsen. Hiervoor is het wel nodig om in een betaalde rubriek te adverteren. Neem de url in de advertentie op die naar uw huis op Funda verwijst, zodat mensen weten dat dit om een betrouwbaar aanbod gaat.

Soms brengen potentiële kopers vaker een bezoek aan uw huis om het te bekijken. Als u op korte termijn vervolgens niks hoort, trek dan de stoute schoenen aan en vraag uw makelaar om het telefoonnummer van deze mensen. Mensen die vaker dan één keer komen kijken zijn meestal serieus geïnteresseerd in uw woning. Maar wellicht loopt de persoon ergens tegenaan wat eenvoudig kan worden opgelost. Door contact met deze persoon op te nemen is het mogelijk om wel over te gaan tot de aankoop van uw huis. Het kan de moeite waard zijn om deze tip op te volgen, succes!

Hopelijk heeft u iets gehad aan deze goede tips. Misschien is het u opgevallen dat er voor de meeste tips wel bijkomende kosten gelden. Daarom deze gouden tip #10. Wilt u uw huis snel verkopen zonder inspanningen die u tijd of geld kosten? Uw huis verkopen binnen 24 uur? Zonder kosten?

Verkoop uw huis aan SimpelHuisVerkopen.nl. U betaalt geen makelaars- en notariskosten en u hoeft geen rekening te houden met de bezichtigingen waardoor uw huis eruit moet zien als een museum, zo schoon en opgeruimd. Ook bijkomende kosten voor het maken van foto’s, een video of advertentiekosten bespaard u op deze manier. Wij kopen namelijk huizen van mensen die snel van hun huis af willen of moeten.


Bent u benieuwd naar deze mogelijkheid? Vul dan dit formulier in en wij komen met een indicatief bod voor uw huis. Bent in geïnteresseerd? Dan maken we een afspraak om kennis te maken en uw huis te taxeren. Na de taxatie ontvangt u een definitief bod op uw woning. Bent u dan akkoord? Dan regelen wij het papierwerk op een transparante wijze en gaan we alleen nog langs de notaris voor de overdracht van uw woning.

Wilt u meer weten over ons? Of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of stel uw vraag via WhatsApp.Comments


bottom of page