top of page
  • simpelhuisverkopen

Huis verkopen bij scheiding

Uw huis verkopen bij scheiding? Ligt u in scheiding en heeft u samen uw huis gekocht? Wat gebeurt er dan met uw koophuis als u gaat scheiden?


Huis verkopen bij scheiding

Als u gaat scheiden moet alles worden verdeeld. Het huis heeft ook een bepaalde waarde en moet daarom eerlijk worden verdeeld. Zo kan de één ervoor kiezen om in het huis te willen blijven wonen, maar dan dient de andere persoon uitgekocht te worden. Uiteraard geldt dit als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, samen het huis hebt gekocht en er een overwaarde op het huis zit.


Heeft u beiden teveel herinneringen aan het huis en voelt u zich niet meer comfortabel om er te blijven wonen? Dan kunt u er simpelweg ook voor kiezen om de koopwoning te verkopen. Een andere aanleiding voor deze keuze kan ook zijn vanwege de druk op uw financiële situatie. Er is dan sprake van gedwongen verkoop van de woning.Gedwongen verkoop door scheiding

Een gedwongen verkoop door scheiding ontstaat als geen van beiden genoeg inkomen heeft om de hypotheek te blijven betalen. Als er sprake van overwaarde is op het huis dan zijn er mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Maar staat het huis onder water, dan kunt u achterblijven met een restschuld.

Door niet af te wachten op slecht nieuws van de hypotheekverstrekker, maar direct te handelen, kunt u uw huis verkopen en komt er geld vrij waardoor u zonder (aanzienlijke) schulden een nieuw leven kunt beginnen.


Uw woning verkopen: Snel. Safe. Simpel.

Ligt u in scheiding en overweegt u om uw huis te verkopen? Wij kunnen u helpen om te voorkomen dat uw huis gedwongen moet worden verkocht. Als particulier belegger in vastgoed denken wij graag met u mee met als uitkomst een win-win situatie.

Daarbij biedt SimpelHuisVerkopen.nl nog een paar voordelen:

  • geen makelaarskosten

  • geen notariskosten

  • snelle en transparante afhandeling

  • direct geld op uw rekening

  • geen stress van de gedwongen verkoop van uw woning


Wilt u meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis verkopen bij scheiding? Neem contact met ons op. Of wilt u snel een bod van ons ontvangen? Vul dan het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Koen & Ilona

Wilt u meer weten over ons? Of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of stel uw vraag via WhatsApp.Comments


bottom of page