top of page

Publicatie: wo 22 juli 2020

Huis verkopen buiten makelaar om

Overweegt u om uw huis te verkopen buiten de makelaar om? Eén van de voornaamste redenen om dit te doen is omdat de courtage van de makelaar behoorlijk riant is. Wat zijn de voordelen en waar moet u aan denken als u uw huis verkoopt buiten de makelaar om? In dit blog vertellen wij er meer over.

huis verkopen buiten makelaar om

Courtage verkoopmakelaar

Waar het een aantal jaar geleden nog ondenkbaar was om uw eigen woning te verkopen, begint er nu een nieuwe beweging te ontstaan. Namelijk zelf uw huis verkopen, zonder tussenkomst van een makelaar. Eén van de belangrijkste redenen is de courtage van de verkoopmakelaar. Die ligt gemiddeld op ca. 1,38% (Vereniging Eigen Huis, 2020) van de verkoopprijs van uw huis. Uiteraard is dit een gemiddelde van de verschillende regio’s in Nederland. Zo varieert dit van 1,25% tot maar liefst 2% courtage. Daarnaast bieden verschillende makelaars soms ook een andere optie aan. Ze bieden dan een relatief lage courtage aan en het bedrag dat boven de vraagprijs wordt geboden, daar betaalt u nog eens ca. 10% extra over.

Wat zijn de kosten voor de verkoop van uw huis?

Stel uw huis wordt verkocht voor de vraagprijs van €150.000 en we gaan uit van een gemiddelde courtage van 1,38%. Dan draagt u € 2.070 af aan uw verkoopmakelaar. In de andere optie is de lage courtage 1,25%. De vraag prijs van het huis is €150.000 en wordt uiteindelijk verkocht voor €175.000. Over die €25.000 die extra is geboden, draagt u nog eens 10% af aan de verkoopmakelaar. Dit komt in totaal neer op maar liefst €1.875 + € 2.500 = €4.375.

 

Dit staat dan nog los van de kosten die u in rekening worden gebracht voor het maken van een fotoreportage of video. En wilt u het via social media onder de aandacht brengen middels advertenties? Dan betaalt u hier ook extra voor.

Kortom, een serieus bedrag wat u betaalt aan uw makelaar. En als verkoper staat u er natuurlijk niet zo om te springen om dit te betalen, helemaal gezien de woningmarkt overspannen is en huizen als warme broodjes over de toonbank gaan.

Image by Kirill

Het voelt als veel geld voor weinig moeite die de makelaar erin hoeft te steken. 

Naast courtage zijn er ook steeds meer initiatieven die voor een vast tarief uw huis voor u willen verkopen. U maakt gebruik van hun distributiekanalen, woningpresentatie-faciliteiten en kennis, maar bent zelf verantwoordelijk voor de bezichtigingen en onderhandelingen. Dit kan behoorlijk wat van uw eigen tijd kosten, maar hiermee bespaart u meestal wel kosten.

 

Tot slot is er nog een ander alternatief. Namelijk uw huis rechtstreeks verkopen aan een particuliere vastgoedbelegger, zoals wij. Wat zijn daar de voordelen van?

Wat zijn de voordelen van uw huis verkopen zonder makelaar?

De voordelen van uw huis verkopen zonder makelaar en rechtstreeks verkopen aan een particuliere vastgoedbelegger hebben wij op een rij gezet:

 

  • u hoeft geen rekening te houden met bezichtigingen. En daarbij iedere keer opnieuw zorgen dat uw huis toonbaar is voor potentiële kopers, naast het feit dat u zelf niet thuis bent tijdens de bezichtigingen.

  • geen afdracht van courtage.

  • geen foto’s of video te laten maken van uw woning.

  • geen verkoopstrategie uitstippelen.

  • geen verkoopstress. Gaat het de koper lukken met het tijdig rondkrijgen van de financiering.

  • snelle afwikkeling van de verkoop van uw huis en daarmee ook snel het geld op uw rekening.

Wilt u simpel uw huis verkopen?

Heeft dit artikel uw interesse gewekt en bent u benieuwd hoe u simpel uw huis kunt verkopen? Neem contact met ons op en wij vertellen u graag onze transparante werkwijze. Of bent u benieuwd of wij een bod kunnen uitbrengen voor uw woning? Vraag dan een bod aan.

De voordelen

Neem contact op

Door het invullen van het formulier stemt u ermee in dat SimpelHuisVerkopen.nl contact met u opneemt. Zie de privacy voorwaarden voor meer details.

direct zekerheid

marktconforme prijs

snelle afwikkeling

geen bezichtigingen

geen makelaarskosten

geen verkoopstress

oplevering wanneer u wilt

bottom of page