top of page
appartement verkopen.jpg

Appartement verkopen?

Uw appartement verkopen nadat u hier met veel plezier gewoond heeft? De tijd is aangebroken omdat u nieuwe plannen heeft voor uw toekomst en daarbij hoort wellicht ook een ander huis. U wilt bijvoorbeeld groter wonen of u bent op zoek naar een huis met een tuin. Zomaar een paar voorbeelden waarom u nu overweegt om uw appartement van de hand te doen, tijd om uw appartement te verkopen! Wij vertellen u graag waar u rekening mee kunt houden en op moet letten bij de verkoop van uw woning.

Appartement verkopen zonder makelaar?

Wilt u uw appartement verkopen zonder makelaar dan heeft dat een aantal voordelen. Allereerst bespaart u de kosten die u afdraagt aan de makelaar zodra uw huis verkocht wordt. Veelal werkt de makelaar met een courtage. Omdat een bedrag lastig uit te drukken is, kunt u beter uitgaan van een percentage. Denk aan ca. 1% van de verkoopprijs van uw woning.

Ook kunt u kiezen voor een online makelaar die u adviseert en begeleidt in het verkoopproces en waarbij u zelf voornamelijk de bezichtigingen en promotie regelt.

Waar moet ik op letten bij de verkoop van mijn appartement?

De voordelen van zelf je huis verkopen via SimpelHuisVerkopen.nl zijn:

Appartement verkopen zonder makelaar.jpg

Wilt u uw appartement verkopen zonder makelaar dan is het mogelijk om uw appartement zelf te verkopen via SimpelHuisVerkopen.nl. Met ons netwerk aan investeerders kunnen wij snel schakelen, krijgt u een marktconform bod en is een snelle afwikkeling mogelijk.

Het grote voordeel hiervan is dat wij alle kosten voor onze rekening nemen en u heeft geen bezichtigingen, waardoor u niet steeds uw huis hoeft op te ruimen.

Wat zijn handige dingen om te weten en waar moet u op letten bij de verkoop van uw appartement? De belangrijkste dingen hebben wij op een rij gezet:

VvE en bijdrage

Een appartement is onderdeel van een appartementencomplex waarbij een aantal zaken voor gemeenschappelijk gebruik bestemd zijn. Denk aan het trappenhuis, de lift, het dakterras of de tuin. Om dit op een goede manier te onderhouden is er een Vereniging van Eigenaars (VvE) waar iedereen in het appartementencomplex automatisch lid van is. Maandelijks betalen de eigenaren een bedrag waar de onderhoudskosten van worden betaald.

 

Een gezonde VvE heeft een fatsoenlijk bedrag in kas en er is een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) waarin staat beschreven wanneer welke zaken aangepakt en/of vervangen moeten worden om het complex in goede staat te behouden. Afhankelijk van deze plannen wordt er ook een budget gemaakt waarop de maandelijkse kosten per eigenaar worden vastgesteld. Het kan dus zijn dat de VvE-bijdrage per jaar veranderd en op basis van het MJOP en bijbehorende budget wordt dit gebaseerd.

Toestemming van VvE voor verkoop appartement?

In principe - tenzij anders vermeld - is het niet nodig om de VvE van te voren in te lichten of om toestemming te vragen om het appartement te verkopen aan een nieuwe eigenaar. Wel zijn er uitzonderingen die van belang zijn om te weten voordat u besluit te verkopen. Het kan namelijk zijn dat in de splitsingsakte is opgenomen dat er bij voorkeur een specifieke doelgroep in het appartementencomplex mag wonen. Denk bijvoorbeeld aan senioren, daarmee wordt geen voorkeur gegeven aan kopers zoals jongeren of gezinnen met kinderen.

 

Het is belangrijk om te weten dat er een aantal stukken gedeeld moeten worden met de koper. Denk aan de splitsingsakte, het huishoudelijk reglement en het verplichte lidmaatschap van de VvE.

Hoe werkt het als ik mijn appartement verkoop via SimpelHuisVerkopen?

Bent u geïnteresseerd in het idee om uw appartement te verkopen? Zonder de kosten van het verkoopproces te betalen en op korte termijn uw woning voor een eerlijke prijs te verkopen?

 

Neem contact met ons op en meldt uw woning aan. Wij stellen van te voren een aantal vragen en vragen eventueel om foto’s toe te sturen. Een bezichtiging wordt ingepland. Naar aanleiding van de inventarisatie en de bezichtiging brengen wij het bod uit. Bent akkoord met het bod? Dan zorgen wij dat al het papierwerk wordt geregeld en vindt de verkoop plaats.

1.
Meld je

huis aan

2.
Wij nemen contact op

3.
Bezichting

plannen

4.

Je ontvangt

je bod

5.

Moment van verkoop

SNEL. SAFE. SIMPEL.

  • u heeft direct zekerheid

  • wij bieden een marktconforme prijs

  • wij zorgen voor een snelle afwikkeling (en dus betaling)

  • u heeft geen last van bezichtigingen met allemaal mensen over de vloer waardoor u er steeds voor moet zorgen dat uw huis netjes is

  • u betaalt geen makelaarskosten

  • u ervaart geen verkoopstress

  • de oplevering vindt plaats op het moment wanneer u dat wilt

De voordelen van SimpelHuisVerkopen.nl zijn:

Appartement snel verkopen?

Wilt u uw appartement snel verkopen? Neem direct contact op met SimpelHuisVerkopen.nl.

 

Zorg dat u de splitsingsakte, huishoudelijke reglement, MJOP en reservefonds-overzicht klaar hebt liggen.

 

Stuur dit vervolgens naar ons toe en wij gaan er mee aan de slag om uw appartement snel te verkopen tegen een marktconforme prijs.

Houten meubels

Eerst opknappen en dan verkopen?

Is het nodig om eerst uw appartement op te knappen en dan verkopen? Ons antwoord is: nee. Dit is niet altijd noodzakelijk en soms zonde om hier uw eigen geld nog in te steken. Veelal wordt er gekeken naar de grootte van het appartement en minder naar de manier waarop het bijvoorbeeld is ingericht.

Kiest u ervoor om uw appartement te verkopen via SimpelHuisVerkopen.nl dan is het goed om te weten dat wij reparaties of verfraaiingen door uzelf niet noodzakelijk vinden. Door dit achterwege te laten bespaart het u tijd en geld.

Appartement verkopen en terughuren?

Uw appartement verkopen en terughuren? In sommige situaties kan het fijn zijn om zekerheid te hebben door uw appartement te verkopen, maar nog niet te hoeven verhuizen. Bijvoorbeeld omdat u een nieuwbouwwoning heeft gekocht maar nog even moet wachten voordat u erin kunt.

 

Het is mogelijk om uw appartement te verkopen aan SimpelHuisVerkopen en het vervolgens nog voor een bepaalde periode terug te huren. Een groot voordeel kan zijn dat u op deze manier geen overbruggingskrediet hoeft af te sluiten. Hier betaalt u rente over en in sommige gevallen zijn geldverstrekkers niet zo happig op op een overbruggingskrediet omdat u al te maken heeft met tijdelijke dubbele lasten.

Ontdek of SimpelHuisVerkopen.nl en
u een match zijn!

Bent u na het lezen van deze informatie benieuwd of wij een match zijn? Wij kunnen u helpen bij de snelle verkoop van uw appartement. Door ons grote netwerk en het zoeken naar oplossingen waardoor een win-win situatie ontstaat, kan SimpelHuisVerkopen.nl zomaar een interessantere partij zijn dan uw lokale makelaar.

 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via WhatsApp, stuur een e-mail of bel ons. Wie weet spreken we elkaar snel!

Wij zijn Koen en Ilona 

Wij zijn Koen en Ilona en altijd op zoek naar kansen in vastgoed om een win-win situatie te behalen. Voor de verkopende partij een mogelijkheid om op een snelle, veilige en prettige manier het huis te verkopen.  Voor ons een interessante kans om onze portefeuille uit te breiden.

Heeft u interesse en wilt u graag dat alle zorg uit handen wordt genomen bij de verkoop van uw woning? Bespaar makelaarskosten en stress en kies voor SimpelHuisVerkopen. Snel. Safe. Simpel. 
Neem contact met ons op.

koen en ilona.jpeg

De voordelen

Blogartikelen

direct zekerheid

marktconforme prijs

snelle afwikkeling

geen bezichtigingen

geen makelaarskosten

geen verkoopstress

oplevering wanneer u wilt

bottom of page